Menu
– We bestellen je aan tafel.
– Heb je vragen over intoleranties of allergenen? We helpen
je graag. We werken in onze keuken met verse producten
dus kruisbesmettingen kunnen we niet vermijden.
– Eén rekening per tafel.
ARTISANAAL BIER
VELD TOT GLAS, RECHT UIT DE TANK
Hopspot PilsOngefilterde tank-tot-tap-pils. |
2,9 |
Hopspot SpeciaalEen vat vol experiment. Exclusief brouwsel, telkens volgens het seizoen. |
4,7 |
Hopspot bier-kwartetVier keer meer plezier met Hopspot-bier in proefformaat. 4 x 12,5 cl |
10,5 |
SELECTIE OP TAP VAN BROUWERIJ VAN STEENBERGE IN 33 CL
ExportZachte dorstlessende pils met lichte aangename bitterheid. |
3,2 |
Baptist OffsideEen zacht licht bier met de smaak van rood fruit. |
4,3 |
Monks Grand CruOud bruin, Vlaamse Bourgogne. Zoetzuur en verfrissend. |
4,7 |
Baptist IPABlond bier van hoge gisting, extra gehopt. Bitter en vol. |
4,5 |
Piraat 7Blond bier van hoge gisting. Verfrissend en licht bitter. |
5 |
Augustijn BlondBlond kloosterbier van hoge gisting met nagisting op vat. Volmondig en toegankelijk, gebalanceerde blonde dubbel. |
4,2 |
FourchetteFijne meergranentripel van hoge gisting met nagisting. Blend van floraal witbier en tripel. |
5,2 |
Gulden Draak ClassicRobijnrode tripel. Vol mondgevoel met toetsen van chocolade en karamel. Complexe lichtzoete smaak. |
5 |
SELECTIE OP FLES VAN BROUWERIJ
VAN STEENBERGE IN 33 CL
Baptist BlondPilsbier van hoge gisting. Volmondig en zacht. |
3,4 |
Baptist WitWit tarwebier van hoge gisting met nagisting. Verfrissende toetsen van koriander en zeste van sinaas. |
3,4 |
Baptist SaisonFrisse lichtzure dorstlesser met karakter. |
3,4 |
Bornem DubbelDonker abdijbier van hoge gisting met nagisting. Volmondig. Licht gebrande karameltoetsen. |
4,5 |
Augustijn DonkerDonker kloosterbier van hoge gisting met nagisting. Lichtzoete toets. |
4,2 |
Gentse TripelEen honingblond bier van hoge gisting met nagisting. Hoppig bitter. Fruitig aroma. |
4,5 |
Augustijn Grand CruGoudblond kloosterbier van hoge gisting met nagisting. Fruitig en hoppig. Wel gebalanceerde tripel met droge zachtbittere afdronk. |
5 |
Bornem TripelGoudblond abdijbier van hoge gisting met nagisting. Gehopt met aangename zachte bitterheid. |
4,5 |
PiraatKrachtige blonde tripel van hoge gisting met nagisting. Volmondig evenwicht tussen zoet en hopbitter. |
5 |
Piraat RedStevig rood bier op basis van de klassieke Piraat. |
4,8 |
Piraat Triple HopZwaar blond bier van hoge gisting. Volmondig bittere tripel met droge afdronk. |
5 |
Gulden Draak QuadrupleGerstewijn van hoge gisting met nagisting. Lichte oranje gloed. Lichtzoete volle aroma’s met toetsen van gedroogd fruit. |
5 |
Gulden Draak BrewmasterGulden Draak zonder karamel geblend met houtgelagerd bier met whisky aroma’s. |
5,5 |
Gulden Draak SmokedZwaar donker bier van hoge gisting met gerookte mout. Unieke gerookte smaak. |
5,5 |
Gulden Draak Imperial StoutDonkere gerstewijn van hoge gisting met nagisting. Geroosterde aroma’s met een licht rokerige, gebrande toets. Krachtig, vol en complex. |
5,5 |
FRIS
Huisgemaakte ijstheeVerfrissende ijsthee met trage infusie van rode bloemblaadjes, afgewerkt met roosjes. Alsof je bij opa in de tuin bent. |
4,8 |
Huisgemaakte groene limonadeWist je dat Brouwerij Van Steenberge vroeger een limonadefabriek had? Nu staat ‘ie er weer, geüpdatet door Hopspot met de beste ingrediënten uit de natuur. |
4,8 |
AppelaerePuur sap van verschillende appelrassen uit Zeeuws-Vlaanderen. |
3,2 |
BionadeGebrouwen limonade. 100% biologisch én 33 cl. |
3,9 |
Ritchie citroenVerfrissende roze retro-limonade met citroen en framboos. Dorstlessend in 27,5 cl, maar ook ideaal met gin. |
3,9 |
Fever TreeMediterranean Tonic – Indian Tonic – Ginger Beer |
3,5 |
WaterKeuze uit: Bruis – Plat |
2,8 |
Coca colaClassic – Zero |
3 |
Hopspot plezier-kwartetEen tournée minérale voor wie (even) geen alcohol drinkt. Van alles een beetje voor moeilijke kiezers. 4 x 12,5 cl |
9,5 |
TWIST OP DE KLASSIEKE COCKTAILS
Mé-groniClassy negroni waarbij de Meetjeslandse Kruit vermout, gin en Campari elkaar ontmoeten in het glas. |
12 |
Cherie cherieEddy Wally in een glas. Zoet en charmant met een echte cherry on top. Een tango d’Amore! |
11 |
MicheladaHet cocktailrecept met bier en spicy tomatensap dat onze bartender Lorenzo meebracht uit Mexico City. Als hij erover vertelt, krijgt hij nog pretlichtjes in zijn ogen… |
11,5 |
Picon bière 2.0Picon drink je in de juiste ambiance – met Baptist IPA dus. Liever de klassieker Picon vin blanc? Ook mogelijk! |
7,5 |
Hoppy muleGroen groener groenst. Een verfrissende cocktail voor niet-zo- groentjes: 130 kruiden, hop en gemberbier. |
12 |
Espresso beertiniVloeibaar dessert. Cold brew Troast-koffie, wodka en een zachte schuimkraag van Gulden Draak Imperial Stout. |
13 |
ONZE HUISBEREIDE MOCKTAILS
No-groniNegroni maar dan zonder alcohol. In plaats daarvan vind je bloedsinaas gemixt met jeneverbes en engelwortel. Gebaseerd op recepten van eeuwenoude manuscripten gevonden in geheime alchemie-archieven, daterend uit 1316. |
10,5 |
0-kmocktail0% alcohol, 0 kilometer. Mocktail van ingrediënten op minder dan een kilometer van onze deur. Honingzoet, lokaal én fenomenaal! |
10 |
WIJNSELECTIE VAN HET HUIS
Gepassioneerde Europese wijnmakers die respect hebben voor de natuur
Onze selectie per glas | |
BubbelCava Brut Nature – Marqués d la Concordia – Spanje – chardonnay, macabeo, xarel-lo, parellada |
8,5 |
Fris witCellier du Prieur – Frankrijk – sauvignon blanc, colombard |
6 |
Aromatisch witPolitika – Château Cristi – Moldavië – chardonnay, riesling |
6 |
Vol witTriple Twenty – Domaine d’O – Frankrijk – chardonnay |
7 |
Belgisch witNobel Legend – Nobel – België – pinot gris, chardonnay, johanniter |
8,5 |
Sappige roséCôté Rosé – Domaine Lafage – Frankrijk – grenache noir, cabernet sauvignon |
6 |
Belgische roséNobel – België – pinot noir, cabernet cortis |
8,7 |
Prikkelend roodWeingut Judith Beck – Beck Ink – Oostenrijk – zweigelt, st. laurent |
8 |
Kruidig roodMarcel Malbec – Château du Cèdre – Frankrijk – malbec |
7 |
Klassiek roodChâteau Les Moutins – Château Haut Pougnan – Frankrijk – merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc |
6 |
Houtgerijpte portoGraham’s Fine Tawny: stevige postuur, fraicheur, genuanceerd, imposante aroma’s van vijgen en kaneel. Zoals een echte gentleman. |
7 |
APERITIEVEN
Yusibi tonicMede, één van de oudste alcoholische dranken die de mensheid kent. Gemaakt van gefermenteerde honing en water. Terug te voeren op de 48.398 zoemende bijen die ijverig nectar verzamelden. |
12 |
Aperol spritzDeze herkenbare, bitterzoete sinaasappelsmaak fleurt elke toost op en creëert extra plezier. |
9,5 |
RicardWaan je in het zuiden met deze anijsdrank. Nog smaakvoller na een partijtje krulbollen, dé Meetjeslandse pétanque van weleer. |
7 |
Hierbas de las Dunas tonic100% kruiden uit de duingebieden van de Noordzeekust. De zoutzoete smaak blendt mooi met de bitterheid van de tonic. |
12,5 |
GIN* |
|
Berry Special GinLondon Dry die je blozende kaken verzekert! Onze Hopspot-infusie met de rijpste bessen van Tervenen. |
9,5 |
Gin MareMediterraanse gin die botanicals van verschillende Middelandse zee-culturen verenigt: arbequina olijven, basilicum, tijm, rozemarijen en citrus. |
11 |
CopperheadResultaat van een samenwerking tussen de Kortrijkse apotheker Yvan Vindevogel en Bernard Filliers van Stokerij Filliers. |
11,5 |
Del Professore Authentic CrocodileTime travel met deze 19e-eeuws-geïnspireerde Old Tom gin. Lichtgezoet en zijdezacht karakter in de mond. |
10 |
* Tonic + 3,50 |
GEESTRIJK
JENEVER |
|
HoublonesseCirculaire jenever van het witte goud van België: de hopscheuten. In 2022 uitgeroepen tot beste jenever ter wereld! |
9 |
Oude graanjeneverUniek distillaat uit 100% graan. Voor deze jenever wordt in de blend 5 jaar oude moutwijn gebruikt. |
5 |
WODKA |
|
Mary whiteBelgische wodka van gemoute gerst. Een frisse neus met een vleugje nostalgie. |
7,5 |
RUM |
|
BrhumWaarom suikerriet importeren en fermenteren als er hier te lande hectares suikerbieten uit de grond schieten? Bye-bye rum, enter Gentse Brhum. |
9,5 |
Havana Club 3Y White |
6,5 |
Havana Club Brown 7Y |
8,5 |
Havana Club Anejo Especial |
8 |
WHISKY |
|
Nc’neanAnnabel distilleert in harmonie met de natuur op de boerderij van haar Schotse familie. |
11,5 |
JamesonUitzonderlijk zachte en soepele Ierse whiskey. Goed in balans met kruidige toetsen en ondertonen van zoete sherry. |
7,5 |
LaphroaigDeze single malt whisky wordt gekenmerkt door een uitgesproken turfsmaak. Het rokerige, volle karakter komt terug in de Gulden Draak Cuvée Prestige gerijpt op Laphroaig vaten. |
10 |
CALVADOS |
|
Christian Drouin Selection AOCFruitige aroma’s van appel en peer waarrond subtiele toetsen van specerijen dansen. Zacht en elegant. |
9,5 |
LIKEUR |
|
Adriatico amarettoNieuwe generatie amaretto, 100% natuurlijke ingrediënten, handgeplukte ‘Filippo Cea’ amandelen en een snuifje zout uit Puglia. |
8 |
Kruit vermoutMet de juiste mix (on)kruiden uit de stadsbermen van Gent. Geniet van bijvoet, absint en ananassalie geproduceerd door twee broers uit Maldegem. |
9,5 |
BAKJE TROAST
KOFFIEBONEN VERS GEBRAND
|
|
Koffie |
3 |
Espresso |
3 |
Cappuccino |
3,8 |
Latte |
4 |
Warme choco |
4 |
BabyccinoNiets beter dan een tas opgestoomde melk met een beetje kaneel. |
3,2 |
Verse muntthee |
4,2 |
HopinfusieEen kruidenmelange die je tot rust brengt. Samenstelling naar eigen recept: hop, citroenverbena, goudsbloem, lavendel. |
4 |
No wasted tea-timeGebalanceerde smaak met florale en kruidige ondertonen. Biologische infusie van appel, gember, basilicum, roosjes en kamille. No waste om je vingers van af te likken. |
4 |
Vlaamse hopkoffieKoffie met een dreupeltje Houblonesse hopscheutenjenever. |
11 |
Irish coffeeVolgens het authentieke Ierse recept: koffie – irish whiskey – suiker – room – nootmuskaat. |
8,5 |
Italiaanse koffieHopspot maakt deze koffie-klassieker een tikkeltje spannender door toevoeging van Adriatico-likeur, gemaakt van 100% Pugliaanse amandelen. |
11 |
– Per seizoen andere gerechten met lokaal lekkers.
– Heb je vragen over intoleranties of allergenen? We helpen
je graag. We werken in onze keuken met verse producten
dus kruisbesmettingen kunnen we niet vermijden.
HAPJES OM TE DELEN
Oester HopspotVier oesters van nationaal park Oosterschelde. Een schelp vol smaak met culinaire inspiratie uit alle hoeken van de wereld. Ook ‘puur natuur’ mogelijk: 16 euro. |
19 |
Huisbereide patéOnze beroemde Hopspot-bierpaté. Geserveerd met krokante toast en vruchtencompote. Elk seizoen anders! |
14 |
Crispy crackers met seizoensdipFlinterdun brood met dip volgens het aanbod van de groenteboer. |
13 |
Bordje BerkelFijne Coppa Boeuf à la minute gesneden op onze historische Berkel. Unieke smaak van noot, boter en gerijpt vlees. |
14 |
VOORGERECHT
Garnaalkroket Grand CruTwee huisbereide garnaalkroketten met bisque van Monk’s Grand Cru en bieslook-tartaar. |
22 |
RundstartaarHet rode vlees gaat toon op toon met de rode biet en de vinaigrette van Vlaams Roodbruin. Extra signatuur van chef Killian? Geraspt beenmerg: 2 euro. |
18 |
Carpaccio bietCarpaccio van rode en gele biet, walnoot en crème van Hinkelspel-geitenkaas, vinaigrette van Baptist Offside. |
17 |
Vitello HopspotFijn lokaal kalfsvlees met makreelsausje en crumble van gepofte gerst. |
19 |
Bier-risottoItaliaanse klassieker met producten van bij ons. Het bier geeft de risotto een diepe hartige ondertoon. |
18 |
Citrus-cevicheKraakverse zeebaars gemarineerd in citrusvruchten. De daikon en groene appel geven de nodige verfrissing. Ideale starter! |
22 |
HOOFDGERECHT
NoordzeevisHeel puur gerecht waarin je alle frisse smaken proeft. Onze chef kiest elk seizoen één stevige Noordzeevis en één groente die samen het perfecte paar vormen. Geserveerd met een bier-sausje. |
28 |
Hamburger 2.0Gerijpte hamburger volgens de nieuwe trend: smashed op de grill. Bierdrafbun van Bakkerij Bekaert en slaharten. Met verse frietjes. |
23 |
Kogelbiefstuk DierendonckMals stuk uit het bovenbil van het rund, geserveerd met warme groentjes.
|
30 |
Bierstoofpotje Gulden DraakTraaggegaard stoofpotje van varkenswangetjes met de vurige smaak van Gulden Draak. Geserveerd met fris slaatje en verse frietjes. |
28 |
Meetjeslandse tajineVegetarische tajine bomvol Meetjeslandse groenten met couscous en een selectie geurige specerijen. |
27 |
Pasta VongoleDeze onvervalste pasta alle vongole maakt onze chef à la minute klaar. In geen tijd staat er een geurig bord genot op de tafel. Met verse venusschelpjes! |
28 |
SeizoenssaladeWist je dat we onze zalm in onze Hopspot-huisje roken op de hopbelletjes? Een subtiele knipoog naar bier in onze frisse salade! |
29 |
Traaggegaarde shortrib MenapiiDagelijkse kost voor dagen waarop het wat extra mag zijn. Shortrib van Menapisch varken, een oerras dat met bierdraf gevoederd werd. Geserveerd met chimichurri. |
29 |
HOOFDGERECHT - OM TE DELEN
Oedslach – ultiem stuk, 8 weken gerijpt, romig, marmering
|
57 p.p. |
West-Vlaams Rood – malse en fijne draad
|
43 p.p. |
KLEINE FIJNPROEVERS
Pasta BambinoMet rode saus. Een echte familiefavoriet! |
14 |
Kip met appelmoesSappige kippendijen met appelcompote, frietjes en huisgemaakte mayonaise. Dé klassieker onder de kinderklassiekers! |
15 |
DESSERT
Dame bier-blancheDe eenvoudigste dingen zijn vaak de allerlekkerste. Ijs met melk van onze buren van melkveebedrijf Van Hyfte en Stout-chocoladesaus. |
12 |
Moutijs met bierkaramelIjs gemaakt van de grondstof van bier in samenwerking met Shona Bral. Geserveerd met chocolade-brownie, zoete bessencompote en bierkaramel van Brewmaster. |
12 |
Belgisch kaasplankjeIets wit – Iets rood – Iets blauw. Allemaal Meetjeslands en supercreamy. |
18 |
Espresso beertiniVloeibaar dessert. Cocktail van cold brew Troast koffie, vodka en een zacht schuimkraagje van Gulden Draak Imperial Stout. |
13 |
Perzik OffsidePerzikjes gemacereerd in het fruitbier Baptist Offside. Afgewerkt met ijs van zelfgeplukte vlierbloesems en crème anglaise. 100% Hopspot-proof. |
14 |
– 's Middags keuze uit onze weeksuggestie of de seizoenskaart.
– Heb je vragen over intoleranties of allergenen? We helpen
je graag. We werken in onze keuken met verse producten
dus kruisbesmettingen kunnen we niet vermijden.
VLAAMSE KLASSIEKER VAN ONS MEETJE
29 – 1 novemberVogelnestjes met tomatensaus. Koffie met verse moutmadeleine. |
24 |
5 – 8 novemberBoeuf bourguignon. Koffie met verse moutmadeleine |
24 |
12 – 15 novemberVleesbrood met appel-pruimencompote. Koffie met verse moutmadeleine. |
24 |
19 – 22 novemberNoordzeevis met herfstgroenten. Koffie met verse moutmadeleine. |
24 |
26 – 29 novemberEendenborst met knolselderpuree. Koffie met verse moutmadeleine. |
24 |
3 – 6 decemberPasta carbonara. Koffie met verse moutmadeleine. |
24 |
10 – 13 decemberStamppot met spruitjes en spek. Koffie met verse moutmadeleine. |
24 |
17 – 20 decemberTartiflette. Koffie met verse moutmadeleine. |
24 |
“Brunch without booze is just a sad late breakfast”
– Per seizoen andere gerechten met lokaal lekkers.
– Heb je vragen over intoleranties of allergenen? We helpen
je graag. We werken in onze keuken met verse producten
dus kruisbesmettingen kunnen we niet vermijden.
– Heb je vragen over intoleranties of allergenen? We helpen
je graag. We werken in onze keuken met verse producten
dus kruisbesmettingen kunnen we niet vermijden.
FORMULE 35 EURO - OP ZONDAGMORGEN (10:30) - ENKEL OP RESERVATIE
Warme drank – keuze
|
|
Drank met een twist – keuze
|
|
Brood en gebak
|
|
Lokaal hartig beleg
|
|
Lokaal zoet beleg
|
|
Yoghurtbol
|
|
Zacht gekookt eitje met bier blanc |
|
Ovenverse tripel-quiche |
Kinderen <12 jaar – 17 euro – indien dit opgegeven wordt bij reservatie : warme choco, appelsap, stukje cake, variatie aan brood, zoet beleg, stukje quiche, brunch-brochette. |
"Lekker eten smaakt beter in gezelschap."
Het concept? De potten op tafel. Vlaamse keuken om te delen. Genieten in groep.
HUISKAMER OF MICROBROUWERIJ - OP RESERVATIE - 56 EURO
Hapjes om te delen – opties
|
|
Sharing voorgerecht – 3 keuzes
|
|
Sharing hoofdgerecht – 2 keuzes
Geserveerd met aardappelen en seizoensgroenten |
|
Sharing dessert – 2 keuzes
|