Menu
– We bestellen je aan tafel.
– Heb je vragen over intoleranties of allergenen? We helpen
je graag. We werken in onze keuken met verse producten
dus kruisbesmettingen kunnen we niet vermijden.
– Eén rekening per tafel.
ARTISANAAL BIER
VELD TOT GLAS, RECHT UIT DE TANK
Hopspot PilsWordt binnenkort verwacht. Het bier rijpt al in de tankjes… |
Bier-kwartetBinnenkort beschikbaar. Vier keer meer plezier met Hopspot-bier in proefformaat. 4 x 12,5 cl |
10,50 |
SELECTIE OP TAP VAN BROUWERIJ VAN STEENBERGE IN 33 CL
Pils uit de tankNeem een kijkje in onze inkomhal waar deze tank-tot-tap-pils op je wacht. EBU 16. EBC 6. Alc. 5% vol. |
2,9 |
ExportZachte dorstlessende pils met lichte aangename bitterheid. |
3,2 |
Baptist OffsideEen zacht licht bier met de smaak van rood fruit. |
4,3 |
Monks Grand CruOud bruin, Vlaamse Bourgogne. Zoetzuur en verfrissend. |
4,5 |
Baptist IPABlond bier van hoge gisting, extra gehopt. Bitter en vol. |
4,5 |
Piraat 7Blond bier van hoge gisting. Verfrissend en licht bitter. |
5,0 |
Augustijn BlondBlond kloosterbier van hoge gisting met nagisting op vat. Volmondig en toegankelijk, gebalanceerde blonde dubbel. |
4,0 |
FourchetteFijne meergranentripel van hoge gisting met nagisting. Blend van floraal witbier en tripel. |
5,2 |
Gulden Draak ClassicRobijnrode tripel. Vol mondgevoel met toetsen van chocolade en karamel. Complexe lichtzoete smaak. |
5,0 |
SELECTIE OP FLES VAN BROUWERIJ
VAN STEENBERGE IN 33 CL
Baptist BlondPilsbier van hoge gisting. Volmondig en zacht. |
3,4 |
Baptist WitWit tarwebier van hoge gisting met nagisting. Verfrissende toetsen van koriander en zeste van sinaas. |
3,4 |
Baptist SaisonFrisse lichtzure dorstlesser met karakter. |
3,4 |
Bornem DubbelDonker abdijbier van hoge gisting met nagisting. Volmondig. Licht gebrande karameltoetsen. |
4,5 |
Augustijn DonkerDonker kloosterbier van hoge gisting met nagisting. Lichtzoete toets. |
4,2 |
Gentse TripelEen honingblond bier van hoge gisting met nagisting. Hoppig bitter. Fruitig aroma. |
4,5 |
Augustijn Grand CruGoudblond kloosterbier van hoge gisting met nagisting. Fruitig en hoppig. Wel gebalanceerde tripel met droge zachtbittere afdronk. |
5,0 |
Bornem TripelGoudblond abdijbier van hoge gisting met nagisting. Gehopt met aangename zachte bitterheid. |
4,5 |
PiraatKrachtige blonde tripel van hoge gisting met nagisting. Volmondig evenwicht tussen zoet en hopbitter. |
5,0 |
Piraat RedStevig rood bier op basis van de klassieke Piraat. |
4,8 |
Piraat Triple HopZwaar blond bier van hoge gisting. Volmondig bittere tripel met droge afdronk. |
5,0 |
Gulden Draak QuadrupleGerstewijn van hoge gisting met nagisting. Lichte oranje gloed. Lichtzoete volle aroma’s met toetsen van gedroogd fruit. |
5,0 |
Gulden Draak BrewmasterGulden Draak zonder karamel geblend met houtgelagerd bier met whisky aroma’s. |
5,5 |
Gulden Draak SmokedZwaar donker bier van hoge gisting met gerookte mout. Unieke gerookte smaak. |
5,5 |
Gulden Draak Imperial StoutDonkere gerstewijn van hoge gisting met nagisting. Geroosterde aroma’s met een licht rokerige, gebrande toets. Krachtig, vol en complex. |
5,5 |
BARREL AGED BIERPAIRINGS
Gulden Draak Cuvée Prestige LaphroaigGeserveerd in combinatie met twee keer 2 cl Laphroaig whisky als pure tasting. Fles van 75 cl. |
50,0 |
Gulden Draak Calvados Barrel AgedGeserveerd in combinatie met twee keer 2 cl Calvados als pure tasting. Fles van 75 cl. |
50,0 |
Gulden Draak Cuvée Prestige MadeiraGeserveerd in combinatie met twee keer 2 cl Madeira als pure tasting. Fles van 75 cl. |
50,0 |
FRIS
Huisgemaakte ijstheeVerfrissende ijsthee met trage infusie van rode bloemblaadjes, afgewerkt met roosjes. Alsof je bij opa in de tuin bent. |
4,7 |
Huisgemaakte groene limonadeWist je dat Brouwerij Van Steenberge vroeger een limonadefabriek had? Nu staat ‘ie er weer, geüpdatet door Hopspot met de beste ingrediënten uit de natuur. |
4,7 |
AppelaerePuur sap van verschillende appelrassen uit Zeeuws-Vlaanderen. |
3,2 |
BionadeGebrouwen limonade. 100% biologisch én 33 cl. |
3,8 |
Ritchie citroenVerfrissende roze retro-limonade met citroen en framboos. Dorstlessend in 27,5 cl, maar ook ideaal met gin. |
3,8 |
Fever TreeMediterranean Tonic – Indian Tonic – Ginger Beer |
3,5 |
WaterKeuze uit: Bruis – Plat |
2,8 |
Coca colaClassic – Zero |
3,0 |
Hopspot plezier-kwartetBinnenkort beschikbaar. Een tournée minérale voor wie (even) geen alcohol drinkt. Van alles een beetje voor moeilijke kiezers. 4 x 10 cl |
7,0 |
TWIST OP DE KLASSIEKE COCKTAILS
Mé-groniClassy negroni waarbij de Meetjeslandse Kruit vermout, gin en Campari elkaar ontmoeten in het glas. |
12,0 |
Cherrie cherrieEddy Wally in een glas. Zoet en charmant met een echte cherry on top. Een tango d’Amore! |
10,0 |
MicheladaHet cocktailrecept met bier en spicy tomatensap dat onze bartender Lorenzo meebracht uit Mexico City. Als hij erover vertelt, krijgt hij nog pretlichtjes in zijn ogen… |
11,5 |
Picon bière 2.0Picon drink je in de juiste ambiance – met Baptist IPA dus. |
7,5 |
Hoppy muleGroen groener groenst. Een verfrissende cocktail voor niet-zo- groentjes: 130 kruiden, hop en gemberbier. |
12,0 |
Espresso beertiniVloeibaar dessert. Cold brew Troast-koffie, wodka en een zachte schuimkraag van Gulden Draak Imperial Stout. |
11,5 |
ONZE HUISBEREIDE MOCKTAILS
No-groniNegroni maar dan zonder alcohol. In plaats daarvan vind je bloedsinaas gemixt met jeneverbes en engelwortel. Gebaseerd op recepten van eeuwenoude manuscripten gevonden in geheime alchemie-archieven, daterend uit 1316. |
10,5 |
0-kmocktail0% alcohol, 0 kilometer. Mocktail van ingrediënten op minder dan een kilometer van onze deur. Lokaal en fenomenaal! |
10 |
WIJNSELECTIE VAN HET HUIS
Gepassioneerde Europese wijnmakers die respect hebben voor de natuur
Onze selectie per glas | |
BubbelCava Brut – La Pintada – Spanje – macabeu, parellada |
7,5 |
Fris witCellier du Prieur – Frankrijk – sauvignon blanc, colombard |
6,0 |
Aromatisch witPolitika – Château Cristi – Moldavië – chardonnay, riesling |
5,5 |
Vol witComtesse de Bessières – Château Canet – Frankrijk – chardonnay |
7,0 |
Belgisch witNobel Legend – Nobel – België – pinot gris, chardonnay, johanniter |
8,5 |
Sappige roséCôté Rosé – Domaine Lafage – Frankrijk – grenache noir, cabernet sauvignon |
6,0 |
Belgische roséNobel – België – pinot noir, cabernet cortis |
8,7 |
Prikkelend roodWeingut Judith Beck – Beck Ink – Oostenrijk – zweigelt, st. laurent |
8,0 |
Kruidig roodMarcel Malbec – Château du Cèdre – Frankrijk – malbec |
6,5 |
Klassiek roodChâteau Les Moutins – Château Haut Pougnan – Frankrijk – merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc |
5,5 |
Cascade hopped ciderGehopte cider. De ‘missing-link’ tussen wijn en bier in 33 cl. |
6,5 |
Houtgerijpte portoGraham’s Fine Tawny: stevige postuur, fraicheur, genuanceerd, imposante aroma’s van vijgen en kaneel. Zoals een echte gentleman. |
5,5 |
APERITIEVEN
Yusibi tonicMede, één van de oudste alcoholische dranken die de mensheid kent. Gemaakt van gefermenteerde honing en water. Terug te voeren op de 48.398 zoemende bijen die ijverig nectar verzamelden. |
12,0 |
Aperol spritzDeze herkenbare, bitterzoete sinaasappelsmaak fleurt elke toost op en creëert extra plezier. |
9,5 |
RicardWaan je in het zuiden met deze anijsdrank. Nog smaakvoller na een partijtje krulbollen, dé Meetjeslandse pétanque van weleer. |
5,5 |
Hierbas de las Dunas tonic100% kruiden uit de duingebieden van de Noordzeekust. De zoutzoete smaak blendt mooi met de bitterheid van de tonic. |
12,5 |
GIN* |
|
Berry Special GinLondon Dry die je blozende kaken verzekert! Onze Hopspot-infusie met de rijpste bessen van Tervenen. |
8,5 |
Gin MareMediterraanse gin die botanicals van verschillende Middelandse zee-culturen verenigt: arbequina olijven, basilicum, tijm, rozemarijen en citrus. |
11,0 |
CopperheadResultaat van een samenwerking tussen de Kortrijkse apotheker Yvan Vindevogel en Bernard Filliers van Stokerij Filliers. |
11,5 |
Del Professore Authentic CrocodileTime travel met deze 19e-eeuws-geïnspireerde Old Tom gin. Lichtgezoet en zijdezacht karakter in de mond. |
10,0 |
* Tonic + 3,50 |
GEESTRIJK
JENEVER |
|
HoublonesseCirculaire jenever van het witte goud van België: de hopscheuten. In 2022 uitgeroepen tot beste jenever ter wereld! |
9,0 |
Oude graanjeneverUniek distillaat uit 100% graan. Voor deze jenever wordt in de blend 5 jaar oude moutwijn gebruikt. |
4,5 |
WODKA |
|
Mary whiteBelgische wodka van gemoute gerst. Een frisse neus met een vleugje nostalgie. |
7,0 |
RUM |
|
BrhumWaarom suikerriet importeren en fermenteren als er hier te lande hectares suikerbieten uit de grond schieten? Bye-bye rum, enter Gentse Brhum. |
8,0 |
Havana Club 3Y White |
6,5 |
Havana Club Brown 7Y |
8,5 |
Havana Club Anejo Especial |
8,0 |
WHISKY |
|
Nc’neanAnnabel distilleert in harmonie met de natuur op de boerderij van haar Schotse familie. |
11,5 |
JamesonUitzonderlijk zachte en soepele Ierse whiskey. Goed in balans met kruidige toetsen en ondertonen van zoete sherry. |
7,5 |
LaphroaigDeze single malt whisky wordt gekenmerkt door een uitgesproken turfsmaak. Het rokerige, volle karakter komt terug in de Gulden Draak Cuvée Prestige gerijpt op Laphroaig vaten. |
10,0 |
TEQUILA |
|
1800 J Cuervo Silver |
8,0 |
1800 Reposado |
8,5 |
CALVADOS |
|
Christian Drouin Selection AOCFruitige aroma’s van appel en peer waarrond subtiele toetsen van specerijen dansen. Zacht en elegant. |
9,5 |
LIKEUR |
|
Adriatico amarettoNieuwe generatie amaretto, 100% natuurlijke ingrediënten, handgeplukte ‘Filippo Cea’ amandelen en een snuifje zout uit Puglia. |
7,5 |
Kruit vermoutMet de juiste mix (on)kruiden uit de stadsbermen van Gent. Geniet van bijvoet, absint en ananassalie geproduceerd door twee broers uit Maldegem. |
9,5 |
BAKJE TROAST
KOFFIEBONEN VERS GEBRAND
|
|
Koffie |
3,0 |
Espresso |
3,0 |
Cappuccino |
3,8 |
Latte |
3,9 |
Warme choco |
3,9 |
BabyccinoNiets beter dan een tas opgestoomde melk met een beetje kaneel. |
3,2 |
Verse muntthee |
4,0 |
HopinfusieEen kruidenmelange die je tot rust brengt. Samenstelling naar eigen recept: hop, citroenverbena, goudsbloem, lavendel. |
3,8 |
No wasted tea-timeGebalanceerde smaak met florale en kruidige ondertonen. Biologische infusie van appel, gember, basilicum, roosjes en kamille. No waste om je vingers van af te likken. |
3,8 |
Vlaamse hopkoffieKoffie met een dreupeltje Houblonesse hopscheutenjenever en opgeklopte room. |
10,0 |
Irish coffeeVolgens het authentieke Ierse recept: koffie – irish whiskey – suiker – opgeklopte room – nootmuskaat. |
8,5 |
VERGETEN HAPJES
CafétrioDe heilige drievuldigheid van de café-hapjes: een kaasje, droog worstje en een chipke. |
11,0 |
Hoeve-chips100% Belgische én natuurlijke chips geteeld op de akkervelden van de drie jonge Waalse boeren Thomas, Stany en Antoine. |
3,5 |
Droge worstGeserveerd met mosterd van Tierenteyn. Ideaal in combo met een pilske uit de tank! |
3,5 |
SeizoensdipFocacciabrood met dip volgens het aanbod van de groentenboer. |
7,5 |
KaasdipToastbrood met dip van Pas de Rouge van lokale kaasmakerij Hinkelspel uit Sleidinge. |
8,5 |
Potje riletteRomige rilette van eend en varken op traditionele wijze bereid door Hendrik Dierendonck. |
8 |
Bordje MeetjeshamOp traditionele wijze gezouten en gerookt door Slagerij Johan & Inge. Afkomstig van brasvarkens gekweekt in het Meetjesland. |
8 |
Bordje Coppa OedslachEdele charcuterie, krachtig van smaak. Aroma’s van nootjes, boter en gerijpt vlees. |
10 |
BIERKRANSJE
Kaastaart Piraat Redrokante bodem van Meetjeslandse speculoos, gelei van Piraat Red en lichte roomkaas. Een tocht vol unieke smaken. Biertip : Piraat Red – Combodeal : 12 |
7,5 |
Cake Augustijn DonkerAugustijn Donker heeft aroma’s van rozijnen en chocolade. Chocolade-perencake mét dit kloosterbier in verwerkt? De hemel bestaat! |
5,5 |
Cake Augustijn BlondWe bakken er nog meer van met ons ander Augustijn-bier. Blonde cake met appeltjes en Augustijn Blond. Milde, zachte, gistige smaak. |
5,5 |
Gulden VloanSmeuïge, licht gekruide vlaai met toetsen van peperkoek en kandijsuiker. Dit typisch Gents recept past perfect bij een ander Gents icoon : de Gulden Draak! |
6 |
KaasdipToastbrood met dip van Pas de Rouge van lokale kaasmakerij Hinkelspel uit Sleidinge. |
8,5 |
Potje riletteRomige rilette van eend en varken op traditionele wijze bereid door Hendrik Dierendonck. |
8 |
Bordje MeetjeshamOp traditionele wijze gezouten en gerookt door Slagerij Johan & Inge. Afkomstig van brasvarkens gekweekt in het Meetjesland. |
8 |
Bordje Coppa OedslachEdele charcuterie, krachtig van smaak. Aroma’s van nootjes, boter en gerijpt vlees. |
10 |
– 's Middags keuze uit onze weeksuggestie of de seizoenskaart.
– Heb je vragen over intoleranties of allergenen? We helpen
je graag. We werken in onze keuken met verse producten
dus kruisbesmettingen kunnen we niet vermijden.
VLAAMSE KLASSIEKER VAN ONS MEETJE
12 – 15 decemberOrloff kalfsgebraad met wintergroenten. Koffie met koekje. |
24 |
5 – 8 decemberViscurry met rijst. Koffie met koekje. |
24 |
12 – 15 decemberHete bliksem. Koffie met koekje. |
24 |
19 – 22 decemberHutsepot. Koffie met koekje. |
24 |
9 – 12 januariHammetje in mosterdsaus met aardappelen. Koffie met koekje. |
24 |
16 – 19 januariSteak tartaar met frietjes. Koffie met koekje. |
24 |
23 – 26 januariVispannetje met puree. Koffie met koekje. |
|
30 – 2 februariLuikse balletjes met knolselderpuree. Koffie met koekje. |
24 |
6 – 9 februariQuiche lorraine met slaatje. Koffie met koekje. |
24 |
13 – 16 februariKip met dragonsaus. Koffie met koekje |
24 |
– Per seizoen andere gerechten met lokaal lekkers.
– Heb je vragen over intoleranties of allergenen? We helpen
je graag. We werken in onze keuken met verse producten
dus kruisbesmettingen kunnen we niet vermijden.
HAPJES OM TE DELEN
Oester HopspotVier gepocheerde oesters van nationaal park Oosterschelde met hopscheutenjenever Houblonesse, spruitjes en olie van groene kruiden. Ook ‘puur natuur’ mogelijk: 15 euro. |
19 |
Bier-buikspekTraaggegaard Brasvar buikspek met bierlak en crème van winterpeen. |
18 |
Rundskroketjes Gulden DraakKroket van West-Vlaams Rood gegaard in Gulden Draak Classic met Tierenteyn-graantjesmosterd. |
12 |
Huisbereide everzwijnpatéKlassiek recept van Toma’s grootvader Lieven geserveerd met krokante toast en confituur van jeneverbes. |
13 |
Crispy crackers met seizoensdipDip volgens het aanbod van de groenteboer.. |
11 |
Bordje BerkelFijne Coppa Boeuf à la minute gesneden op onze historische Berkel. Unieke smaak van noot, boter en gerijpt vlees. |
14 |
VOORGERECHT
Garnaalkroket Grand CruTwee garnaalkroketten met bisque van Monk’s Grand Cru en bieslook-tartaar. |
21 |
KippenspiesjeGebaseerd op een eeuwenoude smaakcombinatie: kip met appelmoes. Kippendijen gelakt in hop-sojasaus van BW (bekende Wippelgemnaar) Charlotte De Witte. |
18 |
Lokale risottoItaliaanse klassieker met producten van bij ons: bospaddestoelen en Gulden Draak Brewmaster. Zin in wat Italiaanse luxe? Supplement verse zwarte truffel: 8 euro. |
17 |
Carpaccio hertFijn lokaal hertenvlees met rode biet en dressing van zwarte look. |
22 |
Koolra-biet carpaccioDuo van sappige koolrabi en biet. Met crumble van gepofte gerst. |
17 |
RundstartaarHandgesneden vlees met jus van postelein en koolrabi. Extra signatuur van chef Killian? Geraspt beenmerg: 2 euro. |
18 |
HOOFDGERECHT
Noordzeevis met kruidenkorstPladijsfilet met knapperige korst van Cabriogand-kaas, puree, spitskool en pompoen. |
27 |
Hamburger 2.0Gerijpte hamburger volgens de nieuwe trend: smashed op de grill. Bierdrafbun van Bakkerij Bekaert en slaharten. |
23 |
Kogelbiefstuk DierendonckMals stuk uit de bovenbil van het rund, sausje en aardappelgerecht naar keuze. |
30 |
HertenkalfNevelse kweek bij hertenboerderij Sergeant. Geserveerd met ‘vergeten groente’ peterseliewortel, blauwe bessen, mousseline van barbecueprei en jus van hert. |
35 |
BierstoofpotjeTraaggegaarde everzwijnragout met de vurige smaak van Gulden Draak. Keuze uit: puree, kroketjes of verse frietjes. |
28 |
Pasta la mamaSoms moeten we toegeven dat niet meetje maar la mama het authentieke recept uitvond. |
20 |
Meetjeslandse tajineGroenten gekweekt op Meetjeslandse bodem. Met blauwaderkaas uit Sleidinge. |
26 |
Rustieke herfstsalade100% herfstproof salade van ambachtelijk gerookte eend uit Bekegem, peer, walnoten, pas de bleu en vinaigrette van Baptist Offside. |
29 |
GEVULDE TAFEL
Om te delen
Gerijpte côte à l’osOnze superster : cote à l’os (800 gr.) van zes weken gerijpt Holsteinrund, drie sausjes, warme en koude seizoensgroenten. Geserveerd met verse frietjes, kroketjes of puree. |
57 p.p. |
Wilde eend ‘kop tot staart’Feestelijk pluimwild in drie variaties : gekonfijte eendenbout, filet en gebakken eendenlever. Op het bord met witlof, roodlof, kweepeer en jus van eend. |
45 p.p. |
KLEINE FIJNPROEVERS
Pasta BambinoMet rode saus. Een echte familiefavoriet! |
14 |
Kip met appelmoesSappige kippendijen met appelcompote, frietjes en huisgemaakte mayonaise. Dé klassieker onder de kinderklassiekers! |
15 |
DESSERT
Dame bier-blancheDe eenvoudigste dingen zijn vaak de allerlekkerste. Vers afgedraaid ijs met melk van onze buren van melkveebedrijf Van Hyfte en Stout-chocoladesaus. |
11 |
Tartelette van sigarenkoekjesKrokante bodem met in fruitbier gepocheerde peertjes, cassis en Belgische chocolade. Geserveerd met moutijs van Shona Bral. |
13 |
Rijstpap met bierkaramelOeroude Vlaamse klassieker bereid met saffraan van Ons Hof uit Merendree en bierkaramel van Gulden Draak Brewmaster. |
12 |
Belgisch kaasplankjeIets wit – Iets rood – Iets blauw. Allemaal Meetjeslands en supercreamy. |
18 |
Espresso beertiniVloeibaar dessert. Cocktail van cold brew Troast koffie, vodka en een zacht schuimkraagje van Gulden Draak Imperial Stout. |
11,5 |
“Brunch without booze is just a sad late breakfast”
– Per seizoen andere gerechten met lokaal lekkers.
– Heb je vragen over intoleranties of allergenen? We helpen
je graag. We werken in onze keuken met verse producten
dus kruisbesmettingen kunnen we niet vermijden.
– Heb je vragen over intoleranties of allergenen? We helpen
je graag. We werken in onze keuken met verse producten
dus kruisbesmettingen kunnen we niet vermijden.
FORMULE 35 EURO - OP ZONDAGMORGEN (10:30) - ENKEL OP RESERVATIE
Warme drank – keuze
|
|
Drank met een twist – keuze
|
|
Brood en gebak
|
|
Lokaal hartig beleg
|
|
Lokaal zoet beleg
|
|
Yoghurtbol
|
|
Zacht gekookt eitje met bier blanc |
|
Ovenverse tripel-quiche |