Skip to content

Microbrouwerij

We brouwen niet zomaar: passie en liefde voor lokaal proef je in elk bier. Wist je dat we de hop voor onze bieren zelf telen op het veld rondom Hopspot? Vree wijs, toch! We houden het volledige productieproces in eigen handen om 100% lokale, karaktervolle bieren te brouwen. Zo belandt jouw biertje via de kortste weg in je glas, waar het fris blijft tot de laatste slok. Santé!

Microbrouwerij, maxibeleving

Hopspot Pils

Hopspot Tripel

Hopspot Seizoensbier

De smaak van de
Hopspot-bieren dat is
lokaal én fenomenaal :

  • 100% Belgische mout
  • 100% Belgische hop
  • 100% Belgische gist

 

We tappen onze 0 km-bieren rechtstreeks uit de tanks op ons erf :

  • Minder transport = minder CO2
  • Vertrekken vanuit het Meetjesland als plattelandsregio
  • Helpen mee aan het behoud van de Belgische hopcultuur
  • Rechtstreeks contact tussen brouwer en bierliefhebber

BROUWPROCES

Water, Belgische mout en hop die allen aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen, worden in opeenvolgende stappen verwerkt tot wort, het basisproduct voor bier. Daarna volgt de vergisting waardoor bier ontstaat. Ontdek de ingrediënten van bier via onze ‘Veld-tot-glas’-podcasttour!

Meer info

HOP BINNEN

Bij Hopspot is er immer leven in de brouwerij. De poorten van onze microbrouwerij staan altijd voor je open! Hop binnen en laat je onderdompelen in de bierwereld van onze gepassioneerde brouwer Maarten. Hij is de ‘gistigaard’ die met volle energie aan het werk is, met als doel de meest heerlijke en ambachtelijke bieren te creëren? Zin in? ‘t Zal wel!

Meer info

Brouw je eigen bier

Ontdek de kunst van ambachtelijk bier, want we geven het eerlijk toe: er zit magie in onze brouwketels! Deze dag schenkt je naast plezier ook een vat vol bierkennis voor volbloed beerlovers. We leren je alles over het maakproces van onze bieren. Leuk om samen te doen met de moatjes, de collega’s, de schoonouders… Krijg je er maar geen genoeg van? Geen nood : je palet van 2000 liter fris bier staat binnen de maand voor je klaar. Hopspot can do it!

Reserveer nu