Skip to content

Wie zijn we?

Duik mee in ons biervat aan tradities, waar smeuïge verhalen en kennis van generatie op generatie worden doorgegeven. Waar oud en nieuw samenkomen en elkaar versterken. En vergeet niet, geen wijs-heid zonder geheugen!

Concept van Brouwerij Van Steenberge

Wat ooit begon als een bescheiden boerenstiel, is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf vol passie. Hun familietraditie is er een van experimenteren en doorzetten. Noem hen gerust ‘experimenteel traditioneel’: trouw aan de traditie om nieuwe dingen te proberen. Hopspot, de jongste telg van Brouwerij Van Steenberge, omarmt en herdenkt de tradities van het bier brouwen en het plattelandsleven. ‘Authentiek met een hoekske af’, zeg maar.

Wortels in het Meetjesland

Het is dé streek waar boeren en producenten sinds mensenheugenis de lekkerste producten maken. Dat zit in de Meetjeslandse natuur en de ontstaansgeschiedenis van Brouwerij Van Steenberge. Het onmiskenbare oog voor detail en de fierheid van de maker, dat proef je in Hopspot. Lokaal is fenomenaal!

Onze partners

DE HOPSPOT FAMILIE

In het hart van ons Hopspot-team schuilen talloze kleine en grote gebaren. We staan klaar om het beste van onszelf te geven en tonen graag onze passie voor bier én plezier. Hop binnen!

Maak kennis met Lorenzo, de onmisbare kracht achter onze brasserie en café. Al sinds zijn negentiende levensjaar is hij een trotse horeca-avonturier. Terwijl zijn gasten vroeger tot 10 uur ‘s morgens Mia meebrulden in zijn danscafé, ruilt hij met Hopspot zijn nachtleven in voor zijn bierpassie. Alsof het in de sterren geschreven stond, is Lorenzo opgegroeid op een steenworp afstand van Hopspot, waardoor hij zich enorm verbonden voelt met deze bruisende brouwerij. En wist je dat hij zelfs hop in zijn eigen tuin laat groeien? Lorenzo is gefascineerd door alles wat voor en achter de toog gebeurt : hij heeft de negroni gekroond tot zijn favoriete cocktail en kan niet genoeg krijgen van hoppige IPA’s. Met zijn tomeloze energie en een neus voor smaak creëert Lorenzo een onvergetelijke sfeer bij Hopspot.

Maak je klaar voor een dosis sprankelende Sophie-power! Ze is de onmisbare krachtbron achter onze events, rondleidingen en gastenkamers. Met haar passie voor geschiedenis en een gidsdiploma op zak, deelt ze gul de verhalen uit het verleden met jou. Sophie heeft maar één motto: ‘demain, c’est loin’ – altijd klaar voor een nieuw avontuur! Buiten Hopspot kun je haar regelmatig tegenkomen terwijl ze ronddwaalt in musea of de nieuwste restaurants ontdekt. Als fijnproefster is ze niet enkel sommelier-conseil, maar ook een enorme bierfanaat. Wist je dat haar scouts-totem de hopvogel was? Het lot bracht haar naar Hopspot! Trek samen met Sophie op ontdekkingsreis en maak van elke ervaring een avontuur!

Maarten, da’s onze gepassioneerde brouwer en meester van het brouwproces in onze bruisende microbrouwerij. Op vrijdagen is hij de ‘gistigaard’ die met volle energie aan het werk is, met als doel de meest heerlijke en ambachtelijke bieren te creëren? Met zijn jarenlange ervaring en diepgaande kennis van het brouwambacht weet Maarten als geen ander hoe hij de perfecte combinatie van ingrediënten en smaken kan creëren. Zijn toewijding aan het vak en zijn creatieve geest maken hem een ware kunstenaar in het brouwen van bier.

Killian, da’s onze culinaire goochelaar en chef-kok! Hij balanceert smaken als een pro en tovert verrukkelijke gerechten op je bord. Als fervente koffieliefhebber begint Killian zijn dag met een krachtige espresso en sluit hij ‘m af met een espresso beertini aan de bar – een absolute must-try! Hij kent de Australische en Zuid-Koreaanse keuken als zijn broekzak, maar zijn hart ligt in het gezellige Meetjesland waar hij opgroeide. Hij is afkomstig uit een gezin van zes kinderen en weet als geen ander hoe gezelligheid aan tafel centraal staat. Schuif je bord maar aan!

Ontmoet Yento, onze biergoochelaar die het veld-tot-glas-bier tapt terwijl hij je de beste hotspots in de buurt influistert. Hij is degene die zonder aarzelen een biertje bestelt bij elk gerecht in een restaurant. Bij mooi weer zie je hem als een wervelwind op zijn koersfiets rondhoppen. Padel is zijn spel en hij juicht luidkeels voor de lokale voetbalploegen in de buurt. Yento – the voice of Ertvelde – kent elk Vlaams schlagerliedje uit zijn hoofd en is de meester van de grappen en grollen. Met deze leutigaard in de buurt is het altijd lachen geblazen!

Volk gezocht!

Bruis jij van energie? Dan breng je ongetwijfeld leven in onze brouwerij. Bekijk snel onze vacatures!

Reserveer nu