Hopspot is geworteld in het Meetjesland. Het is dé streek waar boeren en producenten sinds mensenheugenis de lekkerste producten maken. Dat zit in onze natuur. En met die natuur zijn we al eeuwenlang verbonden. Het onmiskenbare oog voor detail en de fierheid van de maker, dat proef je. De passie van de brouwer, de traditie van het slagersvak, de technische kennis van de teler en de trots van onze Belgische producenten... in Hopspot schuilt er onversneden vakmanschap :
Bakhuis Cyriel is een logisch gevolg van de voorliefde voor het bakken.Ze willen hun klanten een smaakervaring geven die je tenen doet krullen, waarvan je kippenvel krijgt over je hele lijf.
Bakkerij Bekaert staat voor eerlijk brood en kiest daarom voor pure en kwalitatieve grondstoffen uit de korte keten. Wij kiezen niet voor grondstoffen die kilometerslange afstanden hebben afgelegd, maar voor producten van boeren uit de streek.
Brouwerij Van Steenberge staat garant voor onafhankelijkheid, vooruitgang en groei. Ze legt de nadruk op traditionele brouwkunst aangepast aan de technologische evoluties en garandeert betrouwbare kwaliteit en service.
Copperhead Gin is het resultaat van een samenwerking tussen een Kortrijkse apotheker (Yvan Vindevogel) en Bernard Filliers (van Stokerij Filliers). Copperhead komt in een mooie koperen apothekersfles, het koper verwijst naar de koperen ketel waarin de gin gedistilleerd werd.
Maak kennis met Deluxe Distillery: een kleine ambachtelijke distilleerderij die de lat voor mixologen hoger legt en zowel cocktail- als likeurliefhebbers in vervoering brengt.
Het verhaal van Dierendonck begon in 1970, toen de eerste slagerij zijn deuren opende. Sindsdien is het merk een begrip geworden, met vestigingen over heel België. Een gestage groei, gedreven door een sterk team.
Frank en Patricia houden een 150-tal geiten op onze boerderij in Kaprijke. Van hun melk maken we een ruim assortiment geitenkazen. Elke dag sinds 2002, met veel liefde, zorg, ervaring en volharding.
Heynsquared wordt gebrouwen door twee broers, Jan en Geert Heyneman, beiden afgestudeerd aan de Universiteit Gent, met een diep respect voor de natuur.
Vanaf 2001 worden alle Hinkelspelkazen van biologische melk gemaakt. Nu zit de kaasmakerij in de Weststraat in Sleidinge, het vroegere pand aan de Lousbergskaai is omgebouwd tot een overdekte markt.
Houblonesse producten zijn zoveel meer dan unieke smaakcominaties. Het zijn geluksbrengers in de letterlijke betekenis van het woord: onze unieke streekproducten brengen een glimlach op ieders gezicht en nodigen uit tot samenzijn, plezier en nostalgie.
Little Cheese Farm, waar kleine voetafdrukken leiden tot grote smaken. Zo kunnen we u nog beter van dienst zijn met kazen waarvan we zeker weten dat ze de moeite waard zijn.
Wijndomein Nobel is een jonge wijngaard gelegen in de gemeente Lochristi. We zijn fier op onze wijnen en hopen jullie zintuigen te prikkelen, in verrukking te brengen en te laten genieten.
Ritchie: lekkere limonade van eigen bodem, lustig op de markt tot laat in de jaren ’70. Toen nam Ritchie een lange, deugddoende vakantie en nu staat ‘ie er weer, geüpdatet. Prettig bruisend als de tijd van toen en tegelijk helemaal mee met de 21e eeuw dankzij smaakduo’s van nu.
Al sedert 1790 in Gent. De fijngemalen mosterd wordt vanuit de kelder, waar ze gemaakt wordt, in een houten ton in de winkel gepompt. Hier wordt ze dan voor de ogen van de klant uitgeschept in de handgedraaide stenen potjes of glazen bokaaltjes.
Trefin is een Belgisch familiebedrijf, gesticht als NV in 1929. Befaamd voor zijn traditionele producten heeft Trefin zich gedurende de jaren weten te handhaven als vaste waarde in de Belgische zoetwarensector. Hun Hartmint, is het meest gekende muntsnoep in België!
Troast Koffiebrander sinds 2015. Ze hebben we voor ieder wat wils. Ze kunnen je naast het ruime assortiment aan klassieke koffies ook heel wat Origin koffies aanbieden zoals uit Ethiopië, Guatemala, Colombia, Rwanda, …
OPIUS werd in 2020 opgericht door twee rusteloze cocktailliefhebbers, Leander Beuckels en Lucas Lambrechts. Ze werden bij elkaar gebracht door de gedeelde overtuiging dat een opwindend drankje niet altijd alcoholisch hoeft te zijn. Dat een drankje vooral gedurfd en magisch moet zijn.