Skip to content

Een vat vol
belevingen

Ertvelde, een dorp waar goed leven goed genieten is.

Wanneer kom jij langs?

Hopspot is gelegen te midden van prachtige groene landschappen en charmante dorpen die wachten om ontdekt te worden. Het gebied is doordrenkt van verhalen die we graag met je delen. Naast onze evenementen ‘op den hof’, hebben we een vat vol belevingen klaarstaan.

Kom langs

Bezoek Brouwerij Van Steenberge

Bij Hopspot, maar ook bij onze moederbrouwerij Van Steenberge, is er immer leven in de brouwerij. Hop binnen voor een rondleiding en laat je onderdompelen in onze zesde-generatie-bierfamilie. Na de brouwerijtour trakteren we je met plezier op een perfect getapt speciaalbier met een hagelwitte schuimkraag. Gulden Draak, Fourchette, Augustijn, Baptist, … Zin in? ‘t Zal wel!

Vaste rondleiding

Praktisch

 • 2e zaterdag van de maand – 10u30
 • 45 euro per persoon
 • inschrijven doe je online via de kalender zolang er plaatsen beschikbaar zijn

Programma

 • 10:30 – 60 min. tour in Brouwerij Van Steenberge
 • 11:45 – 30 min. bierproeverij in Hopspot
 • 12:15 – biergeïnspireerde lunch in Hopspot
  • bierstoofpotje Gulden Draak met bijpassende degustatie
  • koffie

Privé rondleiding

Met 15 personen of meer? Plan een groepsbezoek op een datum naar jouw voorkeur.

Meer info : hello@hopspot.be

Reserveer nu

Veld-tot-glas

Podcastroute

Trek je stapschoenen aan en ervaar het Meetjeslandse plattelandsgevoel! Deze podcastwandeling neemt je tijdens een route van 10 km mee doorheen het brouwproces, van het verbouwen van ingrediënten op het veld tot geweldig gerstenat als resultaat. Zo leer je hoe jouw biertje in je glas belandt, waar het fris blijft tot de laatste slok.

Reserveer je 4 proevertjes 

Van al dat wandelen krijg je natuurlijk dorst! Daarom kan je bij Hopspot je knapzak vol glazen boterhammekes reserveren… Al zeggen we het zelf: ‘Amai zeg, gewéldig!’

Gidstour

Met 15 personen of meer? Dan kan Hopspot deze interactieve bierwandeling onder begeleiding van een Meetjeslandse gids organiseren op een datum naar jouw voorkeur.  

Hop hop!

Hop met de beentjes!

Hopspot biedt de ideale uitvalsbasis voor een ontdekking met de fiets of te voet. We hebben diverse wandel- en fietsroutes in petto die je langs de mooiste plekjes brengen. Van pittoreske dorpjes tot bosbaden, er is voor elk wat wils. 

Hopspot-route - 53 km

Deze fietsroute is een rondje ‘Meetjesland proeven’ met fijne plekjes die honger en dorst doen krijgen.

Je ontdekt het koetshuis waar Troast onze koffie brandt en het hoevewinkeltje die ons van zuivel voorziet. Keer terug hopwaarts met pijnlijke spieren en een volle maag. Nog eentje om af te sluiten in het café? Alle bieren op de kaart zijn lokaal én fenomenaal.

Smeer je kietjes in

Belevingspad 'Tournée Générale'

Het leven is een aaneenschakeling van ontdekkingen : reizen, ontmoetingen en tradities. Deze Tournée Générale brengt al die dingen samen. De twee paden verbinden Hopspot met Brouwerij Van Steenberge.

Tijdens deze lus van 3,7 km krijgen de kinderen een zakje mee met allerlei doe-opdrachten voor onderweg. Maar ook voor volwassenen valt er heel wat te leren. Binnenkort meer!

 • Geschiedenispad – 1,4 km
 • Natuurpad – 2,3 km
Ga op tournée

Augustijnen-route

Verdwaal in de straatjes vol geschiedenis en fiets in het spoor van de Paters Augustijnen.

Deze kloosterorde verbindt de zieltjes op het Ertveldse platteland met het grotere Gent. Maar het wordt nog gistiger want ook bier is onlosmakelijk verbonden met deze fietsroute. Een rijke geschiedenis die je proeft in een glas Augustijn op ons Hopspot-terras. 

Start je tocht

Genoeg van de rust?

Hopspot is gelegen op een boogscheut van Gent, Antwerpen, Knokke en Brugge. 

Doe de audiotour van komiek Wouter Deprez in het Gentse Gravensteen, flaneer aan de Brugse reien, ga shoppen in het mondaine Knokke of maak die romantische selfie in het Antwerpse Rubenshuis. Deze hotspots vind je allemaal op minder dan één uur van Hopspot.

Ne kier noar Gent

Reserveer nu