Skip to content

Van veld tot glas

Podcastroute

VELD-TOT-GLAS, GERST TOT GERSTENAT

Het Meetjesland, het platteland van Oost-Vlaanderen. Tijdens deze wandeling trekken we het platteland op om kennis te maken met een typisch Vlaams én Meetjeslands product: bier

Bekijk het plan

Ontdek onze podcastroute

STOP WATER
SPAARBEKKEN KLUIZEN

Bier bestaat voor meer dan 90 procent uit water. Het is dus een uitstekende dorstlesser. Goed brouwwater is bovendien essentieel voor het brouwen van goed bier. In deze stop gaan we hier dieper op in.

Podcast water

STOP GERST
WINDMOLEN ERTVELDE

Aan de molen van molenaar Johan verzamelen we ons tweede ingrediënt en zullen we het hebben over gewassen.

Podcast Gerst

STOP GIST
BROUWERIJ VAN STEENBERGE

Bij de molen werd het duidelijk dat mout de smaak van bier kan bepalen, maar in Brouwerij Van Steenberge bepaalt vooral het gist de typische smaak van hun bier. Brouwerij Van Steenberge twee bijzonder mooie verhalen die te maken hebben met hun gist.

Podcast gist

STOP HOP
HOPSPOT

Hier staan we letterlijk op de voedzame bodem van Ertvelde in een typisch Meetjeslandse plattelandsomgeving. De perfect ondergrond waar hop zich thuisvoelt.

Podcast Hop

Reserveer nu