Skip to content

Veld-tot-glas

Podcastroute

INTRO PODCAST

Eerste podcast

VELD-TOT-GLAS, GERST TOT GERSTENAT

Het Meetjesland, het platteland van Oost-Vlaanderen. Tijdens deze wandeling trekken we het platteland op om kennis te maken met een typisch Vlaams én Meetjeslands product: bier. Deze podcastwandeling neemt je tijdens een route van 10,7 km mee doorheen het brouwproces, van het verbouwen van ingrediënten op het veld tot geweldig gerstenat als resultaat. Zo leer je hoe jouw biertje in je glas belandt, waar het fris blijft tot de laatste slok.

Bekijk het plan

Ontdek onze podcastroute

STOP WATER
SPAARBEKKEN KLUIZEN

Bier bestaat voor meer dan 90 procent uit water. Het is dus een uitstekende dorstlesser. Goed brouwwater is bovendien essentieel voor het brouwen van goed bier. We nemen je mee naar de bron van het drinkwater voor het gros van Oost-Vlaanderen en leggen je ons eerste ingrediënt glashelder uit.

Podcast water

STOP GERST
WINDMOLEN ERTVELDE

Aan de molen van molenaar Johan verzamelen we ons tweede ingrediënt. Waarom nemen we je mee naar een windmolen? Voor bier heb je mout nodig en om mout te maken hebben we granen nodig. Granen worden gemalen en verwerkt. Je luistert naar het verhaal van Johan Van Holle en Karl Dingemans van mouterij Dingemans.

Podcast Gerst

STOP GIST
BROUWERIJ VAN STEENBERGE

Brouwerij Van Steenberge is de gistigste stop in deze podcast-tour. De geschiedenis van deze brouwerij verschuilt twee bijzonder mooie verhalen die te maken hebben met hun gist. Jef Versele ontrafelt de link tussen zijn brouwerij en gist.

Podcast gist

STOP HOP
HOPSPOT

Hier staan we letterlijk op de voedzame bodem van Ertvelde in een typisch Meetjeslandse plattelandsomgeving. De perfect ondergrond waar hop zich thuisvoelt. Zie je ons hopveld naast Hopspot? Hopboer Jan vertelt je meer over deze vrouwelijke klimplant.

Podcast Hop

Reserveer nu